Reclamă
Reclamă

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a ridicat sâmbătă dimineață două avioane F-16 de la Baza 86 Aeriană Borcea, după ce rușii au atacat cu drone în proximitatea graniței cu România. Locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert prin care au fost avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spațiul aerian. MApN precizează că până acum nu au fost detectate drone care au căzut pe teritoriul național.

„În dimineața zilei de 6 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România din județul Tulcea. În urma detectării dronelor rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană, fiind luată și măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării.

Centrul Național Militar de Comandă a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea, începând cu ora 06.38.

Reclamă

„În urma mesajului RO-Alert emis de autorități, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naționale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acțiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localitățile Vulturul, Mahmudia și Maliuc, în eventualitatea existenței unor obiecte căzute pe teritoriul național. Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua și în cursul acestei zile”, a mai transmis sursa citată.

MApN explică faptul că, începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

„MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea”, a mai transmis MApN.

Autoritățile române au transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert în județul Tulcea, fiind vizate localitățile din granița cu Ucraina, avertizând populația asupra pericolului căderii de obiecte din spațiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina. Populația este asigurată că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federației Ruse și este sfătuită să sune la 112 dacă observă obiecte care cad din cer.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro