Reclamă

Descoperire neașteptată legată de avioanele de luptă MIG-29 produse de slovaci, trimise în Ucraina. Aparatele de zbor ar avea multiple probleme ce țin de tehnică , astfel că nu pot fi utilizate în misiuni. Sabotarea lor ar fi fost pusă la cale de o echipă de tehnicieni ruși. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministerul Apărării din Slovacia. S-a constat că aceste de avioane de luptă pot zbura, dar nu și îndeplini alte tehnici de luptă.

Avioane de luptă defecte trimise în Ucraina

Ministrul Apărării din Slovacia, Jaroslav Nad a dezvăluit public „marea trădare” pe care tehnicienii ruși au pus-o la cale. Mai exact, aceștia ar fi contribuit în mod intenționat la asamblarea anumitor sisteme din cadrul acestora în mod greșit.

Oficialul din partea Apărării a precizat că piesele defecte din sistemul aparatelor de zbor au fost poziționate de tehnicieni ruși. Aceștia au lucrat la baza aviatică slovacă în cadrul căreia s-a produs linia avioanelor de luptă respective.

Această serie de avioane de luptă trimise în Ucraina prezintă o problemă legată de tehnică și rețelistică. Aparatele de zbor respective pot zbura,dar nu pot fi implicate în strategiile de luptă.

 

Ele sunt capabile să zboare, dar asta nu înseamnă că sunt capabile și de luptă„, a spus ministrul Apărării in Parlament.

Autoritățile au intrat pe fir, astfel că acum are loc o anchetă amplă în acest caz.

Poliția investighează pe baza suspiciunilor noastre”, a menționat oficialul.

Slovacia s-a angajat în 2022 să trimită în Ucraina 11 avioane de tipul MiG-29. Cel puțin momentan, autoritățile nu au dat de urma făptașilor care au pus la cale un astfel de scenariu. Se bănuiește însă că planul acestora a fost pus la punct în mare secret, deși echipele de lucru erau atent supravegheate.

Slovacia face parte din NATO din anul 2004. La vremea respectivă, Cehoslovacia și Slovacia s-au despărțit.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro