Numărul infractorilor a crescut considerabil! Aveți mare grijă atunci când primiți un telefon, sau un mesaj care vă dă de bănuit.  

Autoritățile trag un puternic semnal de alarmă, după ce infractorii au reușit să păcălească printr-o metodă deja cunoscută încă o femeie. Întâmplarea a avut loc în Cluj, iar victima a fost o femeie de 78 de ani. Făptașul este un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Ialomița. 

„Metoda accidentul”, folosită în Cluj

Din fericire, infractorul a fost găsit. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, un bărbat de 33 de ani a sunat o femeie de 78 de ani. Acesta i-a cerut bani, spunându-i că fiica și nepotul femeii ar fi suferit un accident auto. Bărbatul i-a spus bătrânei că este medic, cerându-i „bani de spitalizare”. 

Bărbatul a fost depistat de către polițiști în municipiul Fetești. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat procurorilor pentru a se lua măsurile privative de libertate. Potrivit sursei citate, individul i-a cerut o sumă colosală bătrânei. 

Acesta i-a cerut doamnei suma de 24.000 de euro ca „taxă de spitalizare”. Nu s-a mulțumit și a mai cerut și 15.000 de lei și bijuterii. În total, țeapa ajunge la suma de 75.000 de lei. 

Aveți mare grijă! Metoda „accidentul” face prăpăd. Cum a fost păcălită o pensionară din Cluj
Colaj Substantial

Prejudiciul estimat, 75.000 de lei

„Prin metoda accidentului, sub falsa calitate de medic, acesta ar fi indus în eroare o femeie de 78 de ani, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei. În fapt, la data de 7 iulie 2021, o femeie de 78 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care, folosind calitatea falsă de medic, sub pretextul că fiica şi nepotul acesteia au suferit un accident rutier, fiind internaţi în spital cu fracturi ale coloanei, i-ar fi solicitat acesteia, pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare, 24.000 de euro, iar ulterior 15.000 de lei, dar şi bijuterii”, arată un comunicat al IPJ Cluj. 

Ce trebuie să faci dacă primești un astfel de telefon

Dacă vei primi vreodată un astfel de apel, în primul rând, nu da curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că ai rude implicate într-un accident rutier. 

Verifică dacă situația este reală. Înainte de a face orice altă acțiune, nu intra în panică, sună-ți ruda despre care este vorba până răspunde. De asemenea, nu efectua niciun transfer bancar. 

Nu înmâna bani persoanelor necunoscute care îți bat la ușă. În ultimul rând, sună la 112 și spune despre situația în care de afli, interesează-te dacă a avut loc un astfel de accident rutier. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.