Trebuie să fim foarte atenți, iar la primul simptom să ne testăm, pentru a fi siguri că nu suntem infectați.

Totuși, din cauză că simptomele sunt mult mai diferite față de toate celelalte variante apărute până acum, persoanele infectate sunt mult mai greu de diagnosticat.

1. Mare atenție la aceste simptome!

Principalele simptome ale infectării cu variantele anterioare erau clare: tuse seacă, febră și pierderea gustului și mirosului. Se pare, însă, că acestea nu mai sunt valabile la cei infectați cu Omicron. Persoanele care au contactat această tulpină susțin că simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite. Cu toate acestea, experții avertizează asupra unui nou simptom neobișnuit care afectează pielea, buzele și unghiile.

La cei care sunt infectați cu Omicron pielea, buzele sau unghiile pot căpăta o nuanță palidă, gri sau albastră, conform celor de la Centrul pentru Controlul Bolilor. Acest simptom este considerat a fi rezultatul nivelului scăzut de oxigen din organism.

Aceste simptome trebuie luate imediat în considerare și să se ducă urgent la medic dacă vor observa o astfel de schimbare a culorii. Alte semne enumerate de CDC includ dificultăți de respirație, durere persistentă sau presiune în piept, confuzie și incapacitatea de a te trezi sau de a rămâne treaz.

Studiile au sugerat până acum că varianta Omicron pare să provoace forme mai ușoare decât variantele precedente, principalele simptome fiind foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite.

2. Cele mai des raportate simptome ale Omicron

Cele mai frecvent raportate simptome, conform aplicației de urmărire a simptomelor ZOE:

  • Rinoree
  • Cefalee (durere de cap)
  • Strănut
  • Tuse persistenta
  • Durere de gât

Cu toate acestea, au fost raportate și alte simptome, precum transpirații nocturne, greață, oboseală și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi.