De abia s-au mai calmat lucrurile vis-a-vis de pandemia de coronavirus, că nu alt virus a început să ucidă. Este vorba despre West Nile. În țara noastră s-au infectat 42 de persoane cu acest virus, din luna iunie până în prezent. Dintre acestea, patru și-au pierdut viața. 

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), de la începutul lunii iunie, atunci când s-au depistat primele cazuri de West Nile, până pe 22 septembrie, țara noastră a înregistrat 42 de cazuri de infectare cu acest virus. 

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă de la medicul Adrian Marinescu! Au început să apară primele cazuri izolate. E timpul pentru vaccin

Patru decese cauzate de West Nile

În București s-au înregistrat 20 de cazuri de infectare cu acest virus. Au mai fost depistate câte două cazuri la Brăila și Dâmbovița și câte 3 în Constanța, Galați și Iași, și 4 în Ilfov. De asemenea, s-a înregistrat câte un caz și la Botoșani, Olt, Giurgiu, Sibiu și Brașov.  

INSP transmite că șase dintre aceste cazuri de infectare cu virusul West Nile au avut dublă expunere. De asemenea, instituția de sănătate a mai confirmat faptul că au fost înregistrate patru decese. Un deces s-a raportat în București, unul în Constanța și doi în Brăila. 

Avertisment îngrijorător! Pandemia de coronavirus va face ravagii în România. Copiii sunt cei mai afectați Pexels

Se pare că ambele persoane care s-au infectat la începutul lunii septembrie au decedat. La începutul lunii, DSP Brăila a anunțat Instituția Prefectului cu privire la cele două infectări.  

Ce este infecția cu virusul West Nile? 

Pare greu de crezut, însă o simplă mușcătură a unui țânțar poate provoca probleme grave de sănătate. Virusul West Nile este transmis de țânțari infectați la animale și la oameni. Țânțarii se infectează cu acest virus după ce au mușcat păsări infectate. Este important de precizat că unele persoane infectate fie nu dezvoltă simptome, fie se confruntă doar cu febra și dureri de cap ușoare. Cu toate acestea, sunt și cazuri în care anumiți oameni pot dezvolta o boală gravă, care include inflamația la nivelul măduvei spinării sau al creierului.