Reclamă

Joi, Primăria Sectorului a început ridicare mașinilor parcate în zone interzise. Prima „victimă” a fost un autoturism lăsat lângă bordură, chiar în sensul giratoriu.

Recuperarea lor nu este deloc ieftină, iar acțiunile sunt desfășurate de Poliția Locală. Autoritățile transmit că în pericol sunt mașinile parcate în stațiile STB, pe trecerile pentru pietoni sau în intersecțiile din Sectorul 6.

Începând de astăzi, toate mașinile parcate ilegal în Sectorul 6 vor fi ridicate

Înainte de a le ridica, polițiștii locali fac fotografii la eventualele lovituri sau zgârieturi de pe ele, apoi le sigilează, pentru a nu fi deschise în depozite.

Tot începând de azi, toate primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special pe marile bulevarde, potrivit unui proiect aprobat zilele trecute de CSAMB.

„Din moment ce nu mai există la nivelul Primăriei Generale un contract/colaborare cu o companie care să furnizeze un rezultat în ce privește eliberarea spațiilor ocupate ilegal de automobiliști (locuri de parcare interzise, trotuare etc), considerăm oportună implicarea sectoarelor în asigurarea acestui serviciu atât de necesar”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Aveți grijă unde parcați, se ridică mașinile! Nu este deloc ieftină recuperarea lor
Pixabay

Cât costă recuperarea unei mașini ridicate

Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt de minimum 500 de lei, defalcate astfel:

Pentru ridicare:

200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
Pentru transport:

150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.

 

 

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro