Joi, Primăria Sectorului a început ridicare mașinilor parcate în zone interzise. Prima „victimă” a fost un autoturism lăsat lângă bordură, chiar în sensul giratoriu.
Recuperarea lor nu este deloc ieftină, iar acțiunile sunt desfășurate de Poliția Locală. Autoritățile transmit că în pericol sunt mașinile parcate în stațiile STB, pe trecerile pentru pietoni sau în intersecțiile din Sectorul 6.
Începând de astăzi, toate mașinile parcate ilegal în Sectorul 6 vor fi ridicate
Înainte de a le ridica, polițiștii locali fac fotografii la eventualele lovituri sau zgârieturi de pe ele, apoi le sigilează, pentru a nu fi deschise în depozite.
Tot începând de azi, toate primăriile de sector pot ridica mașinile parcate neregulamentar pe străzile aflate în administrarea Primăriei Capitalei, în special pe marile bulevarde, potrivit unui proiect aprobat zilele trecute de CSAMB.
„Din moment ce nu mai există la nivelul Primăriei Generale un contract/colaborare cu o companie care să furnizeze un rezultat în ce privește eliberarea spațiilor ocupate ilegal de automobiliști (locuri de parcare interzise, trotuare etc), considerăm oportună implicarea sectoarelor în asigurarea acestui serviciu atât de necesar”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Cât costă recuperarea unei mașini ridicate
Tarifele pentru recuperarea mașinii sunt de minimum 500 de lei, defalcate astfel:
Pentru ridicare:
200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.
Pentru transport:
150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv.
200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone.