Odată cu apariția pandemiei de coronavirus, care a forțat întreaga lume să se autoizoleze și să se distanțeze social, de la elevi până la oameni de afaceri cu toții au fost nevoiți să găsească alternative pentru a-și continua activitatea. Iar soluția cea mai folosită de întreaga lume pare să fi venit de la creatorii aplicației Zoom.

Creșterea numărului de utilizatori a atras însă și atenția hackerilor care au descoperit o serie de vulnerabilități cu care se confruntă aplicația.

Hackerii pot prelua controlul asupra camerei web a microfonului

Potrivit unui raport realizat de Patrick Wardle – fost hacker NSA, cu ajutorul unor bug-uri hackeri pot să intre în timpul conferințelor video de pe Zoom, și să preia controlul asupra camerei web a microfonului utilizatorilor, informează dailymail.co.uk

Defectele dezvăluite în această săptămână sunt cele mai recente dintr-un șir de probleme de securitate care au fost descoperite în ultimele luni.

Potrivit bug-urilor identificate anterior, hackeri puteau să fure parolele Windows sau să aibă acces la dispozitivele pe care rulează MacOS.

Zoom are și alte vulnerabilități

Dacă un hacker accesează Zoom și îi descoperă vulnerabilitățile, acesta poate intra în computer, unde ar avea acces la sistemul de operare de bază și ar putea instala cu ușurință malware și spyware fără să fie detectat.

Prin injectarea codului rău intenționat în Zoom, Wardle spune că un hacker ar putea păcăli serviciul să predea accesul asupra camerei web și a microfonului unui alt utilizator.

„Nu vor fi afișate solicitări suplimentare, iar codul injectat a fost capabil să înregistreze în mod arbitrar audio și video”, scrie Wardle în postarea sa.

Bug-urile, raportate de Wardle miercuri, nu au fost încă corectate de atunci.