Situație rară în România! Un parlamentar, Daniel Gheorghe Rusu, ar putea fi condamnat la închisoare din cauza unei postări pe care a făcut-o pe Facebook. Acum, fostul deputat AUR a primit o amendă penală, însă spune că nu are bani pentru a o plăti. 

Daniel Gheorghe Rusu, fost deputat AUR, în prezent parlamentar neafiliat, a primit o amendă penală de 40.000 de lei. Acesta a fost condamnat de judecătorii ÎCCJ, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereselor justiției. 

Parlamentar condamnat la o amendă penală de 40.000 de lei

Fostul deputat AUR a vorbit într-un live pe Facebook despre o ordonanță, în care a dat numele unor oameni care erau urmăriți de procurori. Conform instanței, documentul despre care Rusu a vorbit în live, se referea la cercetări efectuate cu privire la prezența unor persoane pe teritoriul comunei, care au fost aduse special pentru votul la alegerile locale. Daniel Rusu era pe atunci primar în funcție și candidat. El a pierdut alegerile în fața unui candidat liberal. 

Pentru ca a făcut acest lucru, Daniel Rusu a fost condamnat la o amendă penală de 40.000 de lei. El spune că nu are bani pentru a o plăti. Tribunalul București a transmis Camerei Deputaților o adresă oficială prin care anunță faptul că, dacă parlamentarul nu va plăti amenda, ar putea fi condamnat la închisoare. 

Aveți grijă ce postați pe Facebook! Un parlamentar ar putea ajunge după gratii din cauza unei postări

„Nu am încotro. Vă dați seama că nu… n-aș vrea să fac închisoare pentru că am arătat adevărul cetățenilor. (…) Acuma, având în vedere că există această prevedere în Codul Penal, trebuie să-mi asum și să recunosc că am greșit”, a declarat fostul deputat AUR. 

Daniel Rusu consideră că pedeapsa este foarte aspră, fiindcă nu a produs niciun prejudiciu. De aceea, fapta s-a clasat, fiindcă nu există. De asemenea, parlamentarul a anunțat că a făcut o solicitare de eșalonare a amenzii penale. 

În cazul în care nu va fi acceptată, Daniel Rusu va fi nevoit să facă credit la bancă pentru a nu ajunge în spatele gratiilor.