Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteorologică valabilă până pe data de 5 februarie. Meteorologii anunţă cod portocaliu şi cod galben pentru cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 metri.

Astfel, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55-65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol.

Cod portocaliu este emis începând din această seară, iar fenomenele vizate sunt date de cantităţi însemnate de precipitaţii, existând posibilitatea de inundaţii.

Codul portocaliu este aplicat de ANM în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40-50 l/mp.