Reclamă
Reclamă

Meteorologii au emis noi avertizări cod galben şi cod portocaliu pentru joi şi vineri, anunţând temperaturi extrem de ridicate, ce pot ajunge la 39 de grade Celsius pe arii restrânse, pe timpul nopţii temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), joi, valul de căldură va persista în Maramureş, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, unde a fost emis cod galben. Temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități pe alocuri.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe din țară. „Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și sudul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, izolat ajungând la 39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități,” a transmis ANM.

Reclamă

Local, temperaturile minime vor fi în jurul valorii de 20 de grade pe timpul nopții. „Valul de căldură se va menține în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, cu maxime între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) ajungând la 80 de unități pe alocuri,” a mai transmis ANM.

Valul de căldură va persista și în Banat, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, cu temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. „Maximele se vor situa în general între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități,” arată ANM.

Canicula va continua astăzi și mâine cu temperaturi maxime în jurul valorii de 38 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Perioada caniculară va persista încă cel puțin până la 22 iunie, ora 10:00, când temperaturile maxime vor ajunge la 34-35 de grade și cele minime între 17-19 grade.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro