Avertizare pentru utilizatorii Android. Sunt expuși unui mare pericol, milioane de informații au fost compromise. De la mesaje, parole și alte probleme grave legate de securitatea utilizatorilor de Android pe telefon.

Se pare că s-a descoperit o problemă de proporții majore legate de platforma Firebase. Specialiștii în cibernetică au precizat că un număr de 4000 de aplicații active pentru Android sunt corupte. Acestea au compromis mai multe informații cu caracter personal.

Aceste aplicații ale platformei Firebase pot fi găsite, într-un procentaj de 75%, în Google Play Store. O cercetare făcută de specialiștii în securitate cibernetică de la  Comparitech.com, arată că au fost desecurizate multe parole. Pe lângă acest fenomen îngrijorător, au fost compromise numere de telefon și mesaje ale utilizatorilor unor astfel de aplicații.

Coruperea parolelor, mesajelor și numerelor de telefon

Specialiștii de la Comparitech.com au cercetat un procentaj de 20% din aplicațiile care pot fi găsite în Google Play Store. Astfel, au descoperit că un număr de 4. 200 au multe probleme de securitate. Astfel, au dat o avertizare pentru utilizatorii de Android. Configurația acestora este de o natură care pot compromite multe date cu caracter personal, foarte sensibil. Utilizatorii acestui tip de aplicații își compromit o mare parte din datele personale. Parte care vizează și persoanele cu care au interacționat în mediul cibernetic.

Avertizare pentru compania Google

Cercetătorii au dat o avertizare pentru toți pasionații de gaming pe telefon.  Aplicațiile cu un risc ridicat de compromitere au fost instalate de foarte mulți oameni. Un număr de peste 4 miliarde de persoane care utilizează Android, ar fi instalat astfel de aplicații. Informațiile sustrase de aplicațiile de gaming, ar fi putut ajunge deja pe mâna hackerilor.

Specialiștii au luat în calcul un scenariu cu mult mai grav. Având în vedere că au studiat doar o parte din aplicațiile de pe platforma Google Play Store. Avertizează utilizatorii că ar putea fi compromis un număr și mai mare de aplicații de gaming.

Estimarea acestora ar fi de un număr trecut de 24. 000 de aplicații vulnerabile. Aceștia au dat o avertizare celor de la Google, cu privire la această situație gravă. Compania americană a spus că se va interesa, urmând să fie luate mai multe măsuri de securizare.