Reclamă
Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că, în perioada 1 iulie – 31 august, este prognozată vreme caniculară. Din cauza temperaturilor extrem de ridicate pentru această perioadă, crește riscul producerii incendiilor de vegetație pe întreg teritoriul acestui stat.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, incendiile de vegetație pot să provoace perturbări ale traficului rutier și pot spori timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei macedonene, transmite News.ro. În aceste condiții, circulația autovehiculelor cu o greutate totală de peste 15 tone este restricționată pe întreaga rețea rutieră macedoneană când se înregistrează temperaturi ridicate, precum și în weekenduri, așa cum urmează: vinerea, între orele 15:00 și 22:00, sâmbăta, în intervalele orare 7:00 – 12:00 și 18:00 – 24:00, și duminica în intervalul 7:00 – 22:00. De asemenea, circulația autovehiculelor mai grele de 7,5 tone este interzisă pe unele rute.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980. Totodată, românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Reclamă

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro și skopje.mae.ro.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro