Avertismentul specialistilor: Nu este suficienta izolarea! Cum poate fi eradicat coronavirusul

Până la găsirea unui medicament sau a unui vaccin impotriva coronavirusului, autoritățile au incercat izolarea indivizilor contactați ca metodă a combaterii răspândirii virusului Covid-19. Un expert în situații de urgență al OMS-ului a făcut o declarație șocantă recent, pe baza acestui subiect.

Nu este de ajuns izolarea pentru a stopa Covid-19?
Mike Ryan, citat de Reuters, a declarat în spațiul public că într-adevăr, ca primă măsură, este important găsirea bolnavilor și stabilirea contacților acestora. Însă, el se teme că pentru a distruge virusul nu este indeajuns sa ne izolam.

“Ceea ce trebuie să facem este să ne concentrăm pe găsirea celor bolnavi, pe cei care au virusul şi să-i izolăm, să le găsim contactele şi să le izolăm. Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile … este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni”, a declarant expertul în situații de urgență a OMS-ului.

Ryan afirma că  măsuri mult mai stricte ar fi mult mai eficiente în combaterea bolii. El a mai declarat că ar trebui testat orice posibil suspect, pentru a putea opri răspândirea virusului. „După ce am suprimat transmisia, trebuie să urmărim virusul. Trebuie să luptăm împotriva virusului ”, a spus Ryan.

Cât despre un vaccin, Ryan spune că va mai dura aproape un an ca toate țările să aibă disponibil un vaccin împotriva acestei cumplite boli. “Trebuie să ne asigurăm că este absolut sigur … vorbim de cel puţin un an. Vaccinurile vor veni, dar trebuie să ieşim şi să facem ceea ce trebuie să facem acum”, a spus el.

 

Lasă un răspuns

Un medic roman a publicat un mesaj dureros dupa ce a iesit din garda! Ce i s-a intamplat in spital

Un primar rupe tăcerea: „În următoarele 10 zile, oamenii vor muri”