Reclamă

Șefii serviciilor de informații din Germania au ridicat semnale de alarmă în legătură cu posibilele acțiuni de spionaj rusesc și pregătirile Rusiei pentru un eventual conflict militar cu NATO. Aceste avertismente au fost formulate în cadrul unei audieri parlamentare, conform relatărilor oferite de Politico.

Bruno Kahl, șeful BND – serviciul de informații externe al Germaniei, a menționat că disponibilitatea Moscovei de a utiliza strategii hibride și ascunse a atins un „nivel nemaivăzut până acum”. Kahl a transmis parlamentarilor germani că „o confruntare militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova”, și a subliniat că întărirea armatei ruse este un element crucial în perspectiva unui potențial atac.

Kahl a afirmat că Vladimir Putin va continua să testeze limitele impuse de Occident și să intensifice confruntarea geopolitică. „Forțele armate ruse vor fi probabil pregătite, din punct de vedere al personalului și materialului, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”, a avertizat el.

Totodată, el a adus în atenție faptul că Rusia cheltuiește mult mai mult pe înarmare comparativ cu statele europene, concentrându-se pe flancul estic al NATO. Kahl a punctat că scopul final al președintelui rus este de a „scoate SUA din Europa” și de a restabili granițele NATO din anii 1990, creând astfel o „sferă de influență a Rusiei”.

În completarea acestor informații, Thomas Haldewang, șeful Biroului Federal pentru Protecția Constituției, a semnalat „comportamentul agresiv al serviciilor de informații ruse”, specificând o creștere semnificativă în activitățile de spionaj și sabotaj rusesc în Germania. El a menționat, de asemenea, că Rusia este dispusă să „pună vieți umane în pericol”.

Un exemplu notabil al tensiunilor în creștere este faptul că, la începutul anului, CNN a anunțat că Statele Unite și serviciile germane de informații au prevenit un complot rusesc ce viza asasinarea directorului general al producătorului de arme Rheinmetall, compania care furnizează echipamente Ucrainei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro