În acest context, medicii au mai demontat un mit legat de curele de slăbire. De asemenea, specialiștii atrag atenția asupra problemelor de sănătate ce pot apărea din cauza dietei Dukan. Este foarte important de reținut faptul că dieta Dukan nu este recomandată unei categorii aparte de pacienți care se luptă cu kilogramele în plus.
Lipsa timpului ne afectează pe toate planurile. Din cauza aceasta, multe persoane care se chinuie cu kilogramele acumulate în plus, nu au timp pentru a slăbi așa cum trebuie într-un mod sănătos. De aceea, acestea apelează la tot felul de tertipuri pentru a slăbi foarte mult într-un timp scurt. Medicii sunt contactați des de oameni care au cerințe dificile atunci când vine vorba de a pierde din kilogramele în plus.
Dieta Dukan nu poate fi ținută de toți oamenii
Andra Balcangiu-Stroescu, medic cu dublă specializare în nutriție și nefrologie, a vorbit la o emisiune TV despre dieta Dukan și efectele negative ale acesteia. Trebuie reținut faptul că nu toți oamenii pot ține această dietă, iar cei care nu sunt atenți, se pot confrunta cu mari probleme de sănătate.
Medicul a precizat că dieta Dukan, o dietă hiperproteică, presupune un aport important de proteine ce antrenează diverse modificări, iar un pacient care are probleme renale, aportul proteic crescut poate duce la agravarea modificărilor preexestinte și să manifeste clinic o boală.
„Nu ar trebui să fie recomandată și până nu evaluăm pacientul din punct de vedere bioumoral nu ar trebui să fie o modalitate de scădere ponderală”, a explicat medicul Stroescu, conform Digi24.
Care este cea mai bună dietă
În opinia ei, specialista susține că cea mai bună cură de slăbire pentru fiecare este schimbarea stilului de viață prin menținerea unei diete echilibrate. Dieta perfectă se poate calcula după greutatea pacientului și de greutatea la care vrea să ajungă. Bineînțeles, nu trebuie să uităm de sport. Acesta este recomandat în orice dietă pentru a arde cât mai multe calorii.
Un pacient nu trebuie să mănânce doar 800 de calorii, dacă el are nevoie de 2500 de calorii. Scăderea caloriilor se face treptat scăzând 500 până la 1000 cal din aportul pe care acesta l-ar avea.
Avertismentul medicilor
„Pe termen lung nu este ok, după ce avem o perioadă scurtă de timp de înfometare, de dietă sever hipocalorică, ajungem la un rebound, ajungem să punem mult mai multe kilograme și așa că tot la schimbarea stilului de viață ajungem, o dietă echilibrată nutrițional, care să conțină atât carbohidrați, cât și proteine și lipide și doar ușor restrictivă din punct de vedere al numărului de calorii”, a conchis Andra Balcangiu-Stroescu