Reclamă

Este și cazul ciupercilor Champignon care, dacă nu știm cum să le alegem, ne pot face rău. Aceste legume se găsesc în orice supermarket și sunt ieftine, comparativ cu alte sortimente de ciuperci.

1. La ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm ciuperci

Totuși, cei mai mulți români fac o greșeală care îi poate costa sănătatea. Fermierul Puiu Elisei a declarat că ciuperca Champignon este mai puțin bună, cu cât are pălăria mai mare. Conform acestuia, unei ciuperci cu pălăria mare i se spune „ciuperca furajeră”, însă la restaurante pot fi găsite drept „ciupercă grill”.

În acest context, fermierul explică faptul că cel mai bine ar fi să cumpărăm ciuperci care au diametrul unei monede de 50 de bani. Ciuperca mică este cea mai gustoasă și are gustul cel mai aromat.

„Ciuperca mare, care la noi se consideră ca fiind calitatea întâi, este, practic, o ciupercă furajeră, pe care trebuie să o dai în hrana animalelor. Cultivatorul polonez, ca să nu o arunce sau să plătească să o dea s-o arunce, o aruncă în România ca fiind calitatea întâi.

2. Ciupercile cu pălăria mare conțin multe chimicale

Și atunci, noi suntem foarte dezavantajați, că noi pornim de la ciuperca proastă, care este furajeră, dar este numită calitatea întâi. Iar aia adevărată, ciuperca de calitatea I, noi o vindem ca fiind de calitatea a III-a. Deci, vedeți în ce concurență și în ce lume a competiției suntem”, a explicat fermierul la Digi24.

Conform agricultorului, ciupercile cu pălăria foarte mare conţin şi foarte multe chimicale. Românii însă, din cauza salariilor mici şi a preţurilor în creştere, aleg, de cele mai multe ori, produsul mai ieftin de la raft, nu pe cel de calitate superioară.

3. Suntem invadați de imporuri de proastă calitate și ieftine

„Suntem invadați de importuri de proastă calitate și ieftine. Și în ultima perioadă, din cauza inflației sau a salariilor mici, lumea se uită să cumpere un produs ieftin, nu se mai se uită la ce calitate are produsul respectiv. Dacă e mai ieftin, pe ăla îl ia. Nu mai mâncați ciupercă poloneză, nu mai mâncați ciuperca grill, nu e bună!”, este apelul lansat de fermierul din Călăraşi.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro