Reclamă
Reclamă

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a început să crească din ce în ce mai mult. În acest context, epidemiologii atrag atenția că vârful valului 6 al pandemiei ar putea fi atins chiar în această săptămână. Conform specialiștii lor, ar putea să se înregistreze peste 30.000 de infectări zilnice cu varianta nouă denumită Centaurus. 

Specialiștii sunt îngrijorați cu privire la infectarea copiilor, mai ales în contextul în care se apropie începutul noului an școlar. Se pare că îmbolnăvirile celor mici au explodat în ultima perioadă. 

Îngrijorări cu privire la valul șase al pandemie

Conform unor calcule făcute de specialiști, săptămâna aceasta, România o să atingă vârful valului 6 al pandemiei și o să înregistrăm o medie de 10.000 de noi îmbolnăviri zilnice. Cel mai optimist scenariu arată că vor fi înregistrat 10.000 de noi infectări zilnic în luna septembrie. Din păcate, există și un scenariu sumbru care prevede îmbolnăviri de peste 30.000 raportate în fiecare zi. 

Momentan nu s-a anunțat nimic în ceea ce privește începutul școli. Însă cel mai probabil, autoritățile vor recomanda portul măștii de protecție în clase. Masca de protecție este deja recomandată în prezent în spațiile închise, cum ar fi universități, after school-uri sau mijloace de transport în comun. 

Reclamă
Avertisment îngrijorător! Pandemia de coronavirus va face ravagii în România. Copiii sunt cei mai afectați
Arhivă presă

În acest moment, cea mai mare îngrijorare este legată de infectările în rândul minorilor, având în vedere că spitalizările în rândul copiilor au crescut cu peste 60% în ultima săptămână.  

Mulți copii sunt internați

Vestea bună este că cei mai mulți nu au nevoie de îngrijiri într-o secție de terapie intensivă și sunt externați după 5 sau 7 zile. 

„Centaurus” a fost depistată prima dată în India la începutul lunii mai. Specialiștii în sănătate sunt îngrijorați fiindcă această variantă conține multe mutații, fiind numeroase combinațiile care apar. Noua variantă a coronavirusului a ajuns în țări precum Marea Britanie, Italia, SUA, Germania, Canada și Austria. În India, cazurile de infectare cu coronavirus au crescut repede, aparent mai rapid decât cele ale variantei BA.5., care era extrem de contagioasă. Astfel, varianta BA.2. a fost înlocuită imediat   

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro