Conform unui studiu efectuat de marea organizație, varianta Delta ( indiană) a infectat milioane de oameni la nivel global, iar dintre decesele provocate, 99% au fost provocate de aceasta. Se pare că în prezent varianta indiană este mai extinsă decât orice altă variantă a noului coronavirus.
Varianta Delta, predominantă
Directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, spune că în acest moment aproximativ toate cele 900.000 de persoane infectate înregistrate la nivel global, în ultimele 60 de zile, s-au îmbolnăvit din cauza tulpinii Delta. Reprezentanta OMS a anunț public aceste informații din cauza expansiunii identificate, la nivel internațional, a cazurilor de infecţii Covid-19, manifestate cu preponderenţă în spațiul european.
„Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a spus aceasta.
Îmbolnăvirile din Europa reprezintă aproape 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri din lumea întreagă
În acest moment, infectările din Europa reprezintă aproape 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din întreaga lume, a explicat directorul tehnic OMS. Maria Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat peste jumătate din cele 50.000 de pierderi umane provocate de Covid-19 la nivel global în ultima săptămână. Există o creştere cu 5% a deceselor pe întreg continentul european. Numărul persoanelor contaminate, din întreaga lume, s-a mărit în ultimele patru săptămâni consecutive.
Totodată, reprezentanta OMS a avertizat că societăţile care se redeschid în emisfera nordică, în timpul sezonului rece, ar putea cauza o creştere a bolilor respiratorii în lunile viitoare, inclus gripă sau alte probleme de sănătate. Refuzul utilizării măştilor de protecție de către cetățeni şi micșorarea distanţei sociale au cauzat creșterea alarmantă din Europa, a declarat Maria Van Kerkhove.
„Pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19.