Perioada stării de urgenţă a adus multe schimbări în traficul rutier. Spre exemplu, numărul accidentelor a scăzut destul de mult. Odată cu revenirea la normal, în momentul în care oamenii au început să iasă din nou, atunci numărul accidentelor a crescut considerabil. În primă fază, şoferii limitase deplasările pentru că erau nevoiţi să dovedească motivul deplasării. În momentul în care a fost eliminată declaraţia pe propria răspundere, oamenii au început să iasă mai des din casă. În acest context, şoferii primesc un nou avertisment dur al Poliţiei Române.

Pe perioada stării de urgență a scăzut considerabil numărul de accidente rutiere. În acest sens, Poliţia Română îndeamnă conducătorii la prudenţă.  Potrivit poliţiştilor, neatenţia la volan, duce la numeroase accidente rutiere. Anual, mii de persoane sunt rănite şi aproape 2.000 îşi pierd viaţa în accidentele rutiere din România. În 2019, la nivel naţional, au fost înregistrate 8.642 de accidente grave.

Ultimul an a avut foarte multe accidente rutiere cu urmări grave. Acum, după revenirea la normal, accidentele au început să devină din nou din ce în ce mai grave. Deja au fost înregistrate primele accidente mortale, deşi au trecut doar câteva zile de la ridicarea stării de urgenţă. Şoferii trebuie să ştie că vor primi din nou amenzi drastice. Astfel, Poliţia face un nou apel.

Avertisment dur al Poliţiei Române

„O pisică ce trece necontenit prin fața mașinii, forfotul străzii, pichamărul care sparge strada în intersecție, un copil care bate mingea pe trotuar și știți că lista poate continua.

Sunt lucruri la care trebuie să fii atent în trafic, în timp ce conduci. Este o capacitate pe care trebuie să o aibă și să o dezvolte orice conducător auto.

Dacă ții și un telefon în mâna dreaptă, nu se numește multitasking, ci inconștiență. Cuvintele nu dor, accidentele da!”, avertizează Poliţia Română pe pagina sa oficială de Facebook.

…o pisică ce trece necontenit prin fața mașinii, forfotul străzii, pichamărul care sparge strada în intersecție, un…

Gepostet von Politia Romana am Freitag, 22. Mai 2020