Coreea de Nord aduce acuzații furtunoase Occidentului. Phenianul susține Rusia în războiul din Ucraina

Coreea de Nord învinuiește Occidentul, în special Statele Unite ale Americii, pentru războiul din Ucraina. Phenianul și-a exprimat poziția clară de susținere față de invazia pornită de Vladimir Putin la granițele țării noastre.

Una dintre cele mai mari temeri ale Occidentului este relația de colaborare dintre Rusia și Coreea de Nord. Phenianul, care a investit enorm în domeniul nuclear și arme de distrugere în masă, este apropiat de Vladimir Putin. Iar declarații recente ale familiei dictatorului Kim Jon-Un arată că Statele Unite ale Americii sunt văzute ca principal inamic de ambele state.

Declarațiile au fost făcute de sora liderului suprem al Coreei de Nord, Kim Yo Jung. Ea a susținut că statele occidentale, care susțin și oferă ajutor Ucrainei, au întrecut „linia roșie”.

Iar în viziunea lui Kim Yo Yung, care ocupă funcția de director adjunct al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, principalul vinovat pentru războiul din Ucraina este SUA, nu Rusia, care a început invazia. Totul nu ar fi decât o încercare a statelor occidentale de a distruge Moscova.

SUA este principalul criminal, care reprezintă o amenințare și o provocare serioasă la adresa securității strategice a Rusiei și împinge situația regională într-o fază gravă., a spus Kim Yo Jung.

Iar propaganda rusească pare că a ajuns și în Coreea de Nord. Deși trupele lui Vladimir Putin înregistrează eșec după eșec pe front, sora lui Kim Jon-un este convinsă că Moscova va câștiga războiul

Nu mă îndoiesc că orice aparatură militară cu care se laudă SUA și Occidentul va fi distrusă în bucăți în fața spiritului de luptă și a puterii nesfârșite ale armatei și poporului rus eroic. a  mai adăugat ea.

Coreea de Nord susține războiul din Ucraina și invazia lui Vladimir Putin

În plus, prin aceste declarații, Phenianul și-a arătat încă o dată poziția față de războiul lui Vladimir Putin. Oarbă la crimele și atrocitățile din Ucraina, Coreea de Nord a garantat că va sta întotdeauna „în același tranșeu” cu Rusia.

Coreea de Nord este singura națiune, în afară de Rusia și Siria, care a recunoscut independența Donețkului și Luhanskului. Aceste două regiuni separatiste au fost anexate ilegal de Moscova printr-un așa-zis referendum în luna septembrie 2022.

Share.