Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat începând de pe 29 decembrie cod galben de burniţă şi polei. Vor fi afectate 13 judeţe din Muntenia şi Moldova, Bucureștiul, dar și o parte din Harghita.

De asemenea, sub atenționarea meteorologilor sunt inluse și judeţele Vrancea, Argeş , Buzău , Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, toate doar în zona joasă. Alturi de ele sunt incluse Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, unde va fi ploaie slabă sau burniţă. Oamenii trebuie să aibă grijă la polei și la ceață.

Ce județe din România sunt vizate de polei

Codul galben de polei și ceață va ține până joi, 30 decembrie la ora 3:00. O parte din judeţul Vâlcea, în zonele joase, este prevăzut ca zonă periculoasă din cauza poleiului depus de ploaie.

Nici județul Harghita nu este unul sigur din punct de vedere al traficului și a condițiilor meteo.P ână la ora 23:00, în zona depresionară, se va semnala local ceaţă. Astfel, vizibilitatea va scăzdea până sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. În funcţie de condiţiile locale, se va forma gheţuş pe stradă.

Avertisment ANM de ultim moment. Ce județe din România sunt vizate de polei
Pixabay

Temperaturile vor fi cu plus în ultimele zile din an

Directorul ANM, Elena Mateescu preconizează un Revelion cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Termometrele vor fi pe plus tot weekendul, mai ales în zona de câmpie. Astfel, nu vom beneficia de zăpadă decât în zonele înalte de munte. În mare parte a țării, pe 31 decembrie, meteorologii anunță maxime între 3 și 12 grade Celsius. Prima zi din 2022 va fi una mai mult de primăvară. Soarele va dăinui pe cer, iar afară ne vom bucura de până la 14 grade Celsius.

La munte, în perioada 30 și 31 decembrie, tendința este de scădere până spre -3, -2 grade Celsius. Media se va situa în jurul a -4 grade și după 3 ianuarie va atinge chiar -6 și -7 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 30 decembrie – 3 ianuarie. S-ar părea că zăpada va predomina la jumătatea iernii.