Reclamă
Reclamă

Averea netă a președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a stagnat la un nivel estimat la 10 milioane de dolari, conform unei analize realizate de Forbes.

Mare parte din averea președintelui este blocată în proprietăți imobiliare. Joe Biden deține două case în Delaware: un conac în Wilmington și o reședință de vară de 4.800 de metri pătrați în Rehoboth Beach. Casa de pe plajă a fost exact genul de proprietate al căror preț a crescut în timpul pandemiei. În timpul pandemiei, când mulți orășeni s-au îndreptat spre natură, valoarea imobilului lui Biden a crescut la 4,5 milioane de dolari, cu 1,8 milioane de dolari mai mult decât suma plătită pentru ea în 2017.

În același timp, ratele crescute ale dobânzilor au răcit prețurile locuințelor în ultimele 12 luni, iar valoarea celor două case ale președintelui a scăzut.

Reclamă

Salariul președintelui a stagnat la 400.000 de dolari pe an, același salariu pe care l-au avut toți ocupanții Biroului Oval de la George W. Bush încoace. Inflația a redus însă puterea de cumpărare a acestui salariu. Cei 400.000 de dolari câștigați de Bush în 2001 sunt echivalenți cu 717.000 de dolari în prezent.

Pentru a reduce lichiditățile, Biden a contractat o linie de credit de 250.000 de dolari în 2022, potrivit Forbes.

Pe 27 iunie va avea loc prima dezbatere televizată din campania electorală dintre Joe Biden și Donald Trump. Dezbaterea va dura o oră și jumătate, fără public și cu microfoane dezactivabile pentru a respecta timpii de vorbire, conform AFP.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro