În urmă cu o zi, oficialii grupării de lângă Podul Grant din Capitală au anunțat că afaceristul Dan Șucu, patronul Mobexpert, este noul acţionar al FC Rapid Bucureşti, acesta urmând a deţine 50% din acţiunile clubului, celelalte 50% fiind deţinute de Victor Angelescu. Acum, mulți se întreabă ce avere deține Dan Șucu! 

Dan Șucu s-a numărat printre primii afaceriști din România în perioada după comunism. El a intrat în afaceri în 1993, atunci când a lansat pe piață brandul Mobexpert. La început, afaceristul a avut doar o singură locație, în magazinul Unirea din București. Ulterior, Dan Șucu a extins rețeaua de magazine de mobilă Mobexpert și a reușit să strângă o avere impresionantă. Prosperul om de afaceri ar avea o avere estimată la 120 de milioane de euro.

Cum a început să facă afaceri Dan Șucu

În prezent, Dan Șucu deține opt fabrici și are o rețea de 26 de puncte de desfacere, chiar și în afara țării, mai exact în Sofia (Bulgaria) și Belgrad (Serbia). Cifra sa de afaceri se ridică la suma de 200 milioane de euro.

Mai mult de atât, proaspătul acționar de la Rapid este implicat în alte câteva companii, precum Arcadia Apartments Domenii sau Roca, o companie dezvoltată împreună cu frații Pavăl, de la Dedeman. Totodată, el este și jurat la Imperiul Leilor.

Când am acceptat, cei de la ProTV, colegii mei, mi-au spus că se aşteaptă, ca un gentleman’s agreement, să fie măcar 300.000 de euro de investiţie în diferite afaceri. Eu am spus ok, dar am ajuns pe la trei milioane cu totul. Există şi o condiţie”, a dezvăluit Şucu.

În urmă cu ani buni, Dan Șucu povestea că a încercat să facă bani și cu fructe sau cu haine din Turcia, imediat după Revoluție. El a explicat cum a învățat meserie, dar și cum a ajuns să se specializeze în domeniul imobiliar. În 1993 a mers în Franța, acolo unde a fost prezent la un târg de mobilă.

„Nu mai văzusem în România canapele din piele şi mi-au plăcut foarte mult. La fel şi ideea de mobilier de birou specializat”, povestea Şucu, în urmă cu ceva timp.

Este căsătorit de 16 ani cu Diana Lăscărescu

Dacă pe plan financiar îi merge de minune, nici pe plan amoros nu stă prost. A divorţat de prima soţie, Camelia Şucu, cea cu care are două fete. S-a recăsătorit în 2007, cu Diana Lăscărescu, o fostă prezentatoare tv, cu care are doi băieţi.

Eu cred în sufletul pereche, în acea persoană care te iubeşte aşa cum ai nevoie să fii iubit. Ştii, atunci când l-am întâlnit pe Dan, am avut un puternic sentiment de déjà-vu, deşi nu-l mai văzusem niciodată până atunci.

Soţul meu este sufletul meu pereche. Şi, uite, nu este dimineaţă în care să nu ne spunem «Te iubesc!». Împlinirea mea cea mai mare este o căsătorie fericită, plină de dragoste. Cheia unui mariaj fericit este păstrarea chimiei dintre parteneri, dezvăluia Diana Șucu, într-un interviu.

foto: arhivă personală