O avarie majoră s-a produs marți, în jurul orei 18:00, pe rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica, împiedicând funcționarea centralelor termice CET București Vest și CET Grozăvești, conform unei anunțuri făcute de ELCEN pe Facebook. Incidentul a provocat oprirea echipamentelor din CET București Vest datorită pierderilor masive de apă și, în același timp, a dus la sistarea livrării apei de adaos din CET Grozăvești, imposibilitând astfel pornirea echipamentelor din această locație.

În urma avariei, sala turbine din CET Grozăvești a fost inundată, punând în pericol atât motoarele, cât și echipamentele electrice. ELCEN a precizat că echipele Termoenergetica lucrează la remedierea situației, pentru a permite repornirea cât mai curând a echipamentelor afectate.

Accidentul a afectat semnificativ furnizarea de căldură și apă caldă pentru rezidenții servici săi de Termoenergetica, punând presiune pe echipele de intervenție pentru a rezolva avariile în cel mai scurt timp posibil. Cetățenii așteaptă cu nerăbdare rezolvarea problemelor pentru a se putea bucura din nou de serviciile de termoficare.