Procentul femeilor care își cresc singure copiii este unul destul de mare. Deși există o categorie de oameni care le compătimesc pe acestea și pe pruncii lor pentru faptul că nu există o figură masculină în viața lor, cercetătorii au făcut noi descoperiri. Astfel, copiii care sunt crescuți doar de mamă au anumite beneficii, față de care cei care cresc în familii cu ambii părinți.
Să fii mamă singură a ajuns să fie catalogat ca o rușine. Copiii care cresc în familii monoparentale trec prin foarte multe critici, cele mai multe venind din partea colegilor de școală și, din păcate, chiar a societății. Nu este o rușine, de fapt, să fii mamă singură, ci mai degrabă este o prejudecată. Există însă mai multe beneficii în favoarea copiiilor crescuți doar de mamă.
Oamenii de știință au făcut o mare descoperire. Ce beneficii au copiii care sunt crescuți doar de mamă
Potrivit ultimelor descoperiri, psihologii anunță că un copil crescut doar de mamă nu are mai multe beneficii. Deși lipsa tatălui este resimțită, există anumite calități pe care le va dobândi și nu se va mai resimți această lipsă atât de mult.
La vârsta adolescenței și cea adultă, copilul va avea o inteligență emoțională mult mai bine dezvoltată. Deși poate părea de necrezut, a fost demonstrat științific. Astfel, va învăța să formeze o echipă cu mama sa, va învăța să își gestioneze emoțiile mult mai bine. Din perspectiva relațiilor, el va reuși să gestioneze mult mai bine relațiile, pentru că de mic a învățat să recunoască și să aprecieze eforturile celor din jurul lui.
Va dezvolta o altă perspectivă asupra zonei financiare. Banii îi va gestiona mult mai corect, el fiind învățat să supraviețuiască cu un buget limitat. Prin puterea exemplului primit din partea mamei sale, el va învăța să economisească bani, dar și să se bucure mai mult de lucrurile pe care le va obține în viață.
Stima de sine și independența vor fi mult mai crescute. Da, poate părea suprinzător, însă o mamă singură nu le va putea face pe toate. Astfel, copilul se va responsabiliza și va deveni ajutorul ei. Va învăța să preia din responsabilitățile mamei sale și va învăța să facă față provocărilor. Astfel, aceste lucruri conduc la o stimă de sine mult mai ridicată, dar și încrederea în sine îi va fi consolidată.
Cresc șansele de a deveni un adult cu atitudini de lider. Această calitate se datorează experineței pe care o va dobândi alături de mama sa. Astfel, gestionarea banilor, a timpului și a activităților îl va transforma într-un adult responsabil. Cresc astfel șansele de a deveni un adevărat lider.