Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că progresul lucrărilor la Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești a atins un stadiu de dezvoltare de 48%. Această secțiune, esențială pentru îmbunătățirea conexiunilor rutiere între două dintre cele mai importante orașe din sudul țării, măsoară 31,82 km și promite să faciliteze o legătură directă cu Autostrada A1 București-Pitești.

„Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DX12)! Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în șantier și a ajuns la un stadiu fizic de 48%”, a declarat Pistol pe o platformă de socializare. Acesta a subliniat importanța finalizării în timp util a acestei porțiuni de drum în contextul dezvoltării infrastructurii naționale de transport.

Secțiunea Colonești – Oarja este parte integrată a proiectului mai larg de realizare a Drumului Expres Craiova-Pitești, proiect ce întărește legătura dintre regiunile istoricamente conectate dar separate de distanțe semnificative. Tronsonul vizat pentru accelerarea lucrărilor și deschiderea în acest an, ar urma să joace un rol cheie în fluidizarea traficului și sprijinirea dezvoltării economice a zonelor traversate.