Informare importantă pentru șoferii care intenționează să călătorească pe Autostrada Soarelui în această perioadă! Autostrada Soarelui, cunoscută și ca A2, va fi închisă temporar pe o porțiune de aproximativ 4 kilometri. Această restricție se va aplica în intervalul orar 22:00 – 5:00.
Este important să știți de aceste restricții de circulație de pe Autostrada Soarelui, în cazul în care planificați o călătorie.
Autostrada Soarelui, închisă pe timp de noapte
Autostrada Soarelui va fi închisă în intervalul orar 22:00 – 5:00. În acest timp, șoferii nu vor putea utiliza porțiunea afectată a autostrăzii. Această restricție de circulație este necesară pentru desfășurarea unor lucrări la nodul rutier de la Glina, în vederea construirii Autostrăzii 0, care intersectează Autostrada Soarelui.
Autoritățile responsabile din Ministerul Transporturilor informează că, pe durata restricțiilor, șoferii vor fi redirecționați către Drumul Național 3 pentru a-și continua călătoria în direcția dorită.
Menționăm că această restricție de pe autostradă se va aplica și în săptămâna următoare, în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi. Lucrările planificate vor fi executate în aceleași intervale orare, pe sensul de mers Constanța – București.
Avertisment pentru turiști
În altă ordine de idei, turiștii care vor să meargă la mare trebuie să fie foarte atenți, mai ales în contextul curenților de tip rip. Pe lângă distracție și relaxare, litoralul românesc ascunde și astfel de pericole, chiar și atunci când apa pare lină și fără valuri.
Acești curenți rip sunt responsabili pentru un număr semnificativ de accidente și chiar decese în fiecare an. Într-un incident petrecut anul trecut, unul dintre acești curenți a dus o fetiță cu o saltea gonflabilă de la Vama Veche până aproape de granița cu Bulgaria, reprezentând un pericol real și imprevizibil.
Pentru a-i recunoaște și a le evita, este important să știți că atunci când există valuri în mare sau în ocean, acestea se sparg la mal, iar apa se poate retrage către larg printr-un canal central, generând astfel curentul rip.
Curentul rip este un curent de suprafață îngust, dar extrem de puternic și periculos. Chiar și când apa ajunge doar până la nivelul brâului, acest curent se formează și poate pune în pericol viața celor care se află în apă.