Este alertă în Republica Moldova, după ce o rachetă s-a prăbușit în apropierea oraşului Briceni, din nordul țării

Este alertă în Republica Moldova, după ce o rachetă s-a prăbușit în apropierea oraşului Briceni, din nordul țării. Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău a anunțat că obiectul exploziv a fost găsit de poliția de frontieră.

Rusia a lansat la începutul acestei săptămâni un nou val de atacuri asupra Ucrainei, ținta principală fiind sistemul energetic al țării. Însă și Republica Moldova, aflată între cele 2 țări, se confruntă cu probleme din cauza bombardamentelor de peste graniță.

În decursul zilei de luni, poliția de frontieră a descoperit în timpul unei patrule resturi dintr-o rachetă prăbușită în orașul Briceni, aflat la aproximativ 30 de kilometrii de granița cu România.

Zona a fost izolată în scurt timp, iar la fața locului a fost trimisă o echipă de geniști ai Armatei Naționale, care a cercetat terenul.

Între timp, oficialii de la Chișinău au transmis populației mesaje prin care au garantat pentru siguranța țării. Pe această cale, au condamnat din nou războiul nejustificat pornit de Rusia în Ucraina.

 Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă. Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina,  a transmis premierul moldovean Natalia Gavrilița, conform Pro TV Chișinău. 

Republica Moldova, lăsată fără curent de atacurile Rusiei din Ucraina

Din cauza bombardamentelor masive de pe teritoriul Ucrainei, în ultimele săptămâni Republica Moldova s-a confruntat cu mai multe pene de curent, la scară largă. Iar simultan, țara se confruntă și cu amenințări din partea Moscovei, după ce Gazprom a anunțat că ar urma să sisteze livrările de gaze. Gigantul rus și-a retras ulterior afirmația, justificând că Chișinăul și-a îndeplinit la timp obligațiile contractuale, reprezentate de plata pentru gaze.

Iar racheta de luni nu este singurul obiectiv exploziv ajuns pe teritoriul de peste Prut. La 31 octombrie, o altă rachetă s-a prăbușit în localitatea Naslavcea. Atunci, s-a dovedit că proiectilul era de proveniență rusă și că fusese respins și doborât de forțele ucrainene. De atunci, gradul de alertă în țară a fost ridicat, iar autoritățile au luat măsuri suplimentare pentru a asigura siguranța cetățenilor.

Share.