Reclamă
Reclamă

Autoritățile române nu permit participarea delegațiilor Rusiei și Belarusului la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se va desfășura în România, între 29 iunie și 3 iulie, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). „Decizia părții române se bazează pe poziția cunoscută și consecventă a României în raport cu Federația Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip.

„Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegației Federației Ruse la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, desfășurată în România în perioada 29 iunie – 3 iulie. Măsura va fi aplicată tuturor membrilor delegației, parlamentari și staff tehnic”, a anunțat, sâmbătă, Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, aceeași măsură va viza și delegația Republicii Belarus. „Decizia părții române se bazează pe poziția cunoscută și consecventă a României în raport cu Federația Rusă, în contextul războiului de agresiune în curs împotriva Ucrainei. De asemenea, o parte din membrii delegației ruse la Adunarea Parlamentară a OSCE sunt vizați de măsuri restrictive la nivelul Uniunii Europene. Decizia vizează și Belarus, susținător al războiului declanșat de Federația Rusă”, a transmis Radu Filip.

Reclamă

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro