Reclamă
Reclamă

Autoritățile italiene au anunțat luni capturarea a șase tone de „precursori” chimici proveniți din China, destinați producerii de zeci de milioane de pastile MDMA, precum ecstasy, la o valoare totală de vânzare cu amănuntul estimată la 630 de milioane de euro, informează AFP, preluată de Agerpres.

Un om de afaceri din Milano este vizat de o anchetă preliminară, iar doi cetățeni chinezi au fost arestați în Olanda în cadrul investigațiilor desfășurate cu sprijinul agenției judiciare europene Eurojust, informează un comunicat al poliției vamale italiene.

Anchetatorii au „confiscat mărfurile provenite din China și care conțineau în total 6,337 tone de precursori de droguri, care ar fi permis producția a peste 63 de milioane de pastile MDMA”, precizează comunicatul.

Reclamă

Captura a fost realizată pe aeroportul Malpensa din Milano, în timpul unei inspecții a mărfurilor declarate la vamă ca fiind pulbere de poliester, dar care în realitate conțineau „granule de pudră albă și fulgi gălbui” neconformi.

După analiza acestei pudre, s-a dezvăluit că este PMK, un produs precursor al ecstasy, utilizat în mod normal în producția de parfumuri.

Încărcătura urma să treacă printr-o întreprindere al cărei sediu se află la Milano și depozitele la Varese, în aceeași regiune Lombardia, înainte de a fi expediată către Olanda.

Polițiștii olandezi solicitați de colegii lor italieni au identificat un loc de stocare unde au fost confiscate zeci de kilograme de PMK, ketamină, metilamină și hașiș.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro