Reclamă
Reclamă

Autoritățile din Toscana, Italia, vor oferi până la 30.000 de euro celor care doresc să se mute în orașele din regiune unde populația este în scădere. Oferta este destinată celor care doresc să achiziționeze o casă în Toscana rurală, dar sunt descurajați de prețurile ridicate ale imobilelor. Inițiativa este în cadrul schemei „Reședința la munte 2024”.

În toată Italia, orașele și satele din zonele rurale se confruntă cu o criză a populației, deoarece rezidenții se mută în orașe mari în căutarea unei vieți mai bune și a locurilor de muncă mai bine plătite. Drept urmare, numărul caselor abandonate în comunitățile mici crește, iar afacerile locale se închid.

În răspuns la această criză demografică, consiliile locale au venit cu soluții inventive, cum ar fi vânzarea proprietăților pentru un euro. În Toscana, autoritățile au decis să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate. „Reședința la munte 2024” oferă solicitanților între 10.000 și 30.000 de euro pentru a cumpăra o casă în unul dintre cele 119 orașe de munte din regiune cu mai puțin de 5.000 de locuitori.

Reclamă

Contribuția financiară nu poate depăși 50% din costul de achiziție și de renovare al imobilului. Toscana se bucură de o frumusețe unică, dar multe dintre satele sale suferă de o scădere semnificativă a populației. „Decizia de a locui într-una dintre aceste comunități este și o provocare, dar și o oportunitate, în special pentru tineri, și reprezintă o șansă pentru o nouă viață,” a declarat Stefania Saccardi, vicepreședintele regional al Toscana.

Programul impune condiții stricte celor care vor să aplice. Solicitantii trebuie să fie cetățeni italieni sau ai unui alt stat din Uniunea Europeană, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere de cel puțin 10 ani. De asemenea, aplicanții trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian care nu este clasificat drept comunitate montană de către Institutul Național de Statistică din Italia.

Aplicațiile pot fi depuse online pe site-ul web al Regiunii Toscana până la 27 iulie, ora 13:00.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro