Reclamă

În Marea Neagră și-au făcut apariția mai multe geamanduri noi în formă de cruce. Bornele portocalii au inscripționate numărul morților înecați anul trecut. Această schimbare a stârnit un val de reacții printre salvamari, care spun că noile geamanduri sunt periculoase și inestetice. 

Raed Arafat a transmis un mesaj pe rețelele sociale despre noua modificare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat în cazul controverselor provocate în rândul salvamarilor și totodată a refuzului acestora de a instala geamanduri în formă de cruce, pe litoral. Arafat a scris un mesaj în mediul online că din punctul său de vedere este mai traumatizant ca un copil să vadă o persoană decedată în urma înecului decât o cruce roșie în largul mării.

„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialiști, și finanțat din fonduri non-guvernamentale.

Are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil și să atragă atenția, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol”, a comunicat Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Acesta și-a exprimat opinia și cu privire la criticile din spațiul public. El a conchis cu faptul că este importantă salvarea de vieți omenești și implementarea unor metode inovative.

Autoritățile au schimbat geamandurile de pe litoralul românesc. Acum, acestea au formă de cruce cu numărul morților care s-au înecat
Observator

Salvamarii susțin că geamandurile sunt periculoase

În majoritatea stațiunilor de pe litoral, salvamarii refuză să monteze noile geamanduri. Ei consideră că aceasta nu este o modalitate potrivită de a face pe cineva să înțeleagă că apa mării este periculoasă. Președintele Asociației Salvamarilor susține că dacă oamenii respectă apa și indicațiile salvamarilor este de ajuns.

Mai mult de atât, el mărturisește că noile geamanduri sunt niște chestii tăioase, ascuțite, care sunt prinse în nituri. În cazul în care un val duce vreo persoană spre acele geamanduri riscă să se taie sau să se lovească.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro