Așa ceva este incredibil! Se pare că gafe uluitoare se fac peste tot, nu doar la noi în țară.

Autoritățile din Italia au amendat o femeie decedată în urmă cu 23 de ani fiindcă nu s-a vaccinat anti-COVID. Rudele sunt șocate și spun că amenda este pur și simplu absurdă.

Situație șocantă în Italia

Este important de știut ca de la 1 februarie, italienii cu vârste de peste 50 de ani au fost obligați să se vaccineze anti-COVID. Măsura a fost valabilă și în cazul rezidenților.  Toate persoanele care care s-au vaccinat sau care nu au primit a făcut a doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, au primit amenzi de 100 de euro.

Se pare că această lege a provocat și situații pur și simplu incredibile. De exemplu, rudele unei femei din Italia, decedată în urmă cu 23 de ani, au rămas șocate. Autoritățile italiene au trimis acasă la rudele femeii o amendă prin care anunță că femeia este sancționată fiindcă nu s-a vaccinat.

Autoritățile au amendat o femeie care a murit în '99 fiindcă nu s-a vaccinat anti-COVID! Reacția familiei
Pixabay

Problema este că femeia a murit în urmă cu 23 de ani, într-un accident de mașină. La acea vreme, adică în 1999, femeia avea 28 de ani.

Amendă pentru o femeie moartă de 23 de ani

 „A fost, de asemenea, un șoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă. Cumnata mea a trăit în Napoli și a murit la 28 de ani, cu puțin timp înainte de a se căsători. Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă. Cu sistemele electronice de astăzi, care sunt complet interconectate, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple”, a povestit bărbatul, potrivit stiridiaspora.ro.

Familia va trebui acum să facă recurs pentru a dovedi că femeia nu mai este în viaţă.

Din 1 aprilie, Guvernul a ridicat această obligativitatea vaccinării anti-covid a persoanelor de peste 50 de ani.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.