Atacul asupra fostului autor câștigător al premiului Booker, Salman Rushdie, din 12 august 2022, i-a lăsat în stare de șoc pe fanii și prietenii săi din lumea literară.

Reacționând la știri când autoarea „Harry Potter”, JK Rowling, și-a exprimat sprijinul lui Rushdie pe Twitter, ea a primit o amenințare publică cu moartea de către un extremist susținut de Iran.

Ce s-a întâmplat

Autoarea „Harry Potter” JK Rowling este amenințată cu moartea. Totul are legătură cu atacul asupra lui Salman Rushdie Instagram

„Mă simt foarte rău acum. Sper să fie bine.”, a scris recent Rowling pe Twitter, exprimându-și șocul față de atacul asupra lui Rushdie.

Utilizatorul Twitter Meer Asif Aziz a răspuns la tweet-ul lui Rowling scriind: „Nu vă faceți griji că sunteți următoarea”. Biografia lui Aziz pe Twitter l-a descris drept „student, activist social, activist politic și activist de cercetare”.

Ca răspuns, Rowling a scris oficialilor de pe Twitter cu capturi de ecran ale amenințării cu moartea lui Aziz. „@TwitterSupport vreo șansă de sprijin?”, a scris Rowling pe Twitter.

Rowling a confirmat ulterior că poliția este acum implicată în chestiune. „Toți cei care trimit mesaje de susținere: mulțumesc.?Poliția este implicată (a fost deja implicată în alte amenințări)”, a spus ea într-un tweet.

Se observă că Rowling a fost vizată anterior de puțini trans-activiști pentru opinia ei despre gen. Între timp, noul ei roman „The Ink Black Heart” scris sub pseudonimul Robert Galbraith va fi publicat pe 30 august 2022.

Această ultimă amenințare la adresa lui Rowling vine după atacul asupra lui Salman Rushdie. Care a fost înjunghiat de până la 15 ori la o conferință de lângă Buffalo din New York. Unde era pe cale să susțină o prelegere despre libertatea de exprimare. Agentul lui Rushdie a dezvăluit că autorul este în prezent pe un ventilator. Dar pare să fie în pericol de a-și pierde utilizarea unui ochi, a suferit leziuni nervoase la braț și a suferit leziuni la nivelul ficatului.