Reclamă
Reclamă

Marți seara, au avut loc ultimele două partide din grupa D de la EURO 2024: Franța-Polonia (1-1) și Olanda-Austria (2-3). Ca urmare a acestor rezultate, Austria s-a calificat în optimile de finală de pe primul loc în grupă, Franța de pe locul doi, iar Olanda de pe locul trei, cu 4 puncte, conform Digi Sport.

Chiar înainte de ultimele meciuri, Franța și Olanda aveau deja asigurată prezența în optimi, însă miza rămasă era locul ocupat în grupă. Deoarece doar patru din șase echipe clasate pe locul 3 în grupe, cu cel mai bun punctaj, se vor califica în optimi, situația punctajului era crucială. Ungaria, ocupanta locului 3 din grupa A, a încheiat grupa cu 3 puncte, iar Croația, din grupa B, cu 2 puncte, astfel că Olanda a obținut calificarea matematică.

Austria, câștigătoarea grupei D, va întâlni ocupanta locului doi din grupa F, care include echipele Portugalia, Turcia, Cehia și Georgia. Posibilul adversar al Franței, calificată de pe locul 2, va fi ocupanta locului al doilea din Grupa E, din care fac parte România, Belgia, Slovacia și Ucraina.

Reclamă

În concluzie, Austria, Franța și Olanda sunt echipele calificate din Grupa D, în urma rezultatelor de marți seara. Austria a încheiat prima în grupă cu 6 puncte, Franța pe locul doi cu 5 puncte, iar Olanda pe locul trei cu 4 puncte, asigurându-și astfel prezența în optimile de finală ale EURO 2024.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro