Reclamă
Reclamă

Parlamentarii AUR își doresc o schimbare în sistemul de învățământ românesc. Aceștia vor să implementeze o nouă materie care să fie studiată timp de 12 ani. Proiectul de lege a fost depus, urmează să fie votat în perioada următoare.

În ultima perioadă, reprezentanții AUR din Parlament au depus un proiect pentru a modifica legea educației. Ei își doresc o nouă materie care să fie implementată în școli. Disciplina „Cultură și tradiții românești” se referă la statul românesc și la cultura rurală.

De la clasa I până la terminarea liceului, disciplina ar fi obligatorie, indiferent de profilul pe care îl studiezi. Nici școlile profesionale, seminariile teologice sau liceele militară nu scapă de acest curs, în cazul în care proiectul va fi aprobat.

Profesorii vor avea parte de cursuri de perfecționare, încât să aibă competențele necesare de predare a unei astfel de materii. Prin aceasta se dorește ca statul să rămână unitar și să-și cunoască istoria culturală.

Reclamă

Observând că anumite direcții trasate de către Uniunea Europeană au ca efect suprimarea și pierderea identității fiecărui stat, este necesar ca autoritățile competente să ia toate măsurile care se impun, în așa fel încât tradiția și cultura să dăinuie indiferent de schimbările cu care poporul român se confruntă.

Populația trece printr-o emancipare, care îndepărtează adulții și copiii de tradițiile și cultura românească, situație care ne duce către marginea prăpastiei, semnificând pierderea identității și patrimoniului tradițional românesc.”, se arată în proiectul de lege.

Conform acestora, timp de 12 ani ar trebui să se studieze și să se cunoască proverbele, zicători pentru a nu ajunge prea departe cu direcțiile pe care le trasează Uniunea Europeană. De la mediul rural, unde se mai practică astfel de lucruri, să ajungă și la elevul urbanizat.

Pe lângă creațiile populare (doine, balade, basme și legende, proverbe și zicători sau poezii), cultura tradițională românească mai cuprinde și arta meșteșugărească, cea care presupune ceramica, obiecele din lemn, țesăturile, broderiile și, nu în ultimul rând, bucătăria tipic românească, atât de apreciată de fiecare turist care ne trece granița”, au anunțat parlamentarii AUR.

Reclamă
Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro