Dezastrul de la Crevedia are ecouri și în politică.

Victor Ponta a ieșit la atac și aduce acuzații grave fostelor guvernări. Motivul: după tragedia de la Colectiv, România nu are nici spital de mari arși, nici suficiente paturi pentru aceștia în secțiile din unitățile medicale.

Scandal monstru în politică după dezastrul de la Crevedia

Curg acuzațiile după exploziile de la Crevedia, în urma cărora 56 de persoane au fost rănite și 2 au decedat. Victor Ponta, fost prim-ministru al României și actual consilierul onorific al premierului Marcel Ciolacu, face declarații șocante după tragedie.

Dacian Cioloș, fost președinte USR și Cătălin Drulă, actualul lider al partidului din opoziție, sunt acuzați că „au venit la guvernare pe cadavrele tinerilor de la Colectiv”. Și că în loc să facă secții de mari arși, au dat în schimb banii în alte direcții.

De asemenea, Ponta spune că acum singurul care se luptă cu dezastrul lăsat în urmă de fostele guvernări este Marcel Ciolacu, actualul premier. În ciuda faptului că de la venirea la putere a coaliției PSD-PNL, nu s-au construit secții pentru pacienții arși ai României.

Cu banii platiti catre spitale din Strainatate in ultimii 8 ani se puteau face sectii de arsi in toate marile centre medicale din Romania – si NU s-au facut din cauza celor ca Drula si Ciolos., a scris acesta într-o postare pe Facebook.

Reacția Guvernului după acuzațiile lui Victor Ponta

La scurt timp după declarațiile lui Victor Ponta, a venit și o reacție din partea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, prin intermediul unui comunicat al Direcţiei de Comunicare şi Relaţii cu Presa.

Executivul a transmis că Ponta, în calitate de consilier onorific al premierului, „nu are nicio putere de decizie la nivelul guvernului”. De asemenea, a specificat că acuzațiile sale sunt doar opinii personale, care nu reprezintă punctul de vedere al actualei puteri.

Amintim că după exploziile de la Crevedia, 2 persoane au murit. 56 au fost rănite, majoritatea pompieri. S-a constituit o Celulă de Criză la nivelul Ministerului Sănătății prin care s-a decis trimiterea pacienților arși la spitale din străinătate. În România, nu există suficiente paturi disponibile în secțiile special amenajate.