A mai rămas o lună și câteva zile până la cea mai frumoasă perioadă din an: sărbătorile de iarnă!  

Într-o lună și câteva zile, românii vor începe să pregătească locuința pentru sărbătorile de iarnă. Vor împodobi casa, iar bradul va fi nelipsit. Din păcate, sărbătorile de iarnă din ultimii ani au fost extrem de grele.   

Din cauza pandemiei de coronavirus, două Crăciunuri și două Revelioane le-am făcut închiși în case, fără petreceri așa cum sunt obișnuiți românii. Nici anul acesta nu va fi ușor, însă nu din cauza pandemiei, ci din cauza prețurilor alimentelor. Se anunță sărbători mai sărace, ținând cont că prețurile au explodat, atât la alimente, cât și la alte produse.  

Cât costă brazii pentru Crăciun

Ținând cont că au mai rămas doar 6 săptămâni până vine Crăciunul, comercianții deja au scos la vânzare primii brazi. Bineînțeles că și pentru aceștia, prețurile au crescut destul de mult față de ultimii ani.  

Așadar, un brad normadiat, specia Abies Nordmanniana, în ghiveci, cu o înălține de 125-250 cm, diametru 24 cm, costă în jur de 145.00 de lei bucata. Pentru românii care stau la casă și își doresc un brad mai mare, există bradul din aceeași specie, însă cu o înălțime cuprinsă între 150-175 cm. Acesta costă 179 de lei.  

Au apărut primii brazi de Crăciun la vânzare! Nici aceștia nu au „păcălit” scumpirile: Ce prețuri colosale au pomii

O altă specie de brad, Abies Frasei, în ghiveci, cu o înălțime cuprinsă între 150-175 cm, costă 161 de lei bucata. Mai sunt și persoane prietenoase cu mediul care își doresc un brad natural, însă nu vor să-l arunce după ce trece perioada sărbătorilor de iarnă. Aceste persoane pot opta pentru brazi la ghiveci, care costă în jur de 99 RON, având o înălțime cuprinsă între 140 și 170 cm. Către perioada sărbătorilor de iarnă, bradul poate fi plantat în grădină.  

S-au scumpit enorm față de 2021

Un brad mai mic, tot în ghiveci, costă în jur de 79 de lei, iar un brad Normad tăiat, de 130 de centimetri, costă 99 de lei.  

Și brazii au suferit majorări radicale la prețuri. Anul trecut, de exemplu brazii mici, de 100-130 de centimetri, costau 35 de lei. Cei medii, de 130-175 cm, ajungeau la 50 de lei, iar cei foarte mari, cum ar fi 200-400 cm, costau 80 de lei.  

Prețul brazilor pornea, în magazine de la aproape 40 de lei şi ajungeau până la maxim 359 de lei, în cazul celor foarte înalţi. Însă scumpirile s-a făcut simțite și în cazul acestora. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.