Reclamă
Reclamă

Un avion de pasageri a reușit să aterizeze în siguranță pe aeroportul din Viena, Austria, după ce a fost surprins în zbor de o furtună de gheață. Imaginile surprinse de un martor la aterizare arată gravitatea incidentului: partea din față a aeronavei este distrusă, iar parbrizul cabinei este spart.

Pilotul aeronavei a povestit că, surprins de grindină, a fost nevoit să aterizeze în orb. „Vederea era complet obturată din cauza gheții și grindinei care loveau parbrizul. Am fost forțat să mă bazez exclusiv pe instrumentele de bord pentru aterizare,” a explicat acesta.

Avionul zbura de la Mallorca la Viena, iar în ciuda pagubelor considerabile suferite de aeronavă, toți pasagerii și echipajul au scăpat nevătămați. Compania aeriană a confirmat că nimeni nu a suferit răni și că avionul va fi supus unor verificări amănunțite pentru a determina cauzele exacte ale incidentului și pentru a repara daunele.

Reclamă

Purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat: „Suntem extrem de mulțumiți că toți cei aflați la bord sunt în siguranță. Vom colabora îndeaproape cu autoritățile pentru a investiga acest incident și pentru a ne asigura că măsuri suplimentare de siguranță vor fi implementate pe viitor.”

Aeroportul din Viena a funcționat normal după incident, fără alte întreruperi majore. Pasagerii au fost preluați de echipaje de salvare și au fost escortați în siguranță în terminal, unde au primit asistență și informații despre următorii pași.

Detalii suplimentare despre starea aeronavei și investigația oficială vor fi comunicate de către autorități și compania aeriană în următoarele zile.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro