Reclamă
Reclamă

Un avion Korean Air a trebuit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență din cauza unei probleme la sistemul de presurizare. Aeronava Boeing plecase spre Taiwan, dar la aproximativ jumătate de oră de la decolare, când era deasupra unei insule, piloții au coborât brusc 7.600 de metri în doar cinci minute, potrivit datelor de la FlightRadar24. Autoritățile sud-coreene spun că 17 persoane au primit îngrijiri medicale după incident.

Avionul Boeing 737 Max 8 a decolat de pe Aeroportul Internațional Incheon la 4:45 p.m. ora locală, sâmbătă, a precizat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citată de Business Insider. O defecțiune la sistemul de presurizare a fost detectată în timp ce avionul zbura deasupra insulei Jeju din sudul Coreei de Sud, potrivit Yonhap.

La aproximativ 30 de minute de la decolare, avionul a început să coboare brusc, pierzând 7.600 de metri altitudine în doar 5 minute, potrivit datelor de la FlightRadar24. Aceasta este o procedură obișnuită atunci când sunt detectate probleme de presurizare, pentru a evita rănirea pasagerilor și a echipajului din cauza lipsei de oxigen.

Reclamă

Avionul are o vechime mai mică de cinci ani și a fost livrat companiei Korean Air în iulie 2022, conform Plane Spotters Net. „Angajamentul nostru față de siguranța și bunăstarea pasagerilor și echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de acest incident”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Pasagerii zborului afectat au ajuns în siguranță pe aeroportul internațional Taichung duminică, cu un alt avion, potrivit Taipei Times.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro