Un avion de mici dimensiuni a efectuat o aterizare forțată duminică pe un teren agricol din localitatea Vurpăr, comuna Vințu de Jos, județul Alba, pilotul în vârstă de 50 de ani ieșind teafăr din incident și refuzând ulterior transportul la spital. Evenimentul a solicitat intervenția rapidă a serviciilor de urgență, care au sosit la locul incidentului dotate cu echipamente de stingere și ajutor medical.

„În urma unui apel prin SNUAU 112, a fost semnalat faptul că avionul a fost nevoit să aterizeze forţat. Echipele de intervenție s-au deplasat imediat la fața locului”, a declarat un purtător de cuvânt al ISU Alba. În urma evaluării stării de sănătate a pilotului, s-a confirmat că acesta nu a suferit leziuni, refuzând orice transport medical ulterior.

Pilotul a decolat din Cisnădie și a fost nevoit să execute această aterizare extraordinară datorită unor probleme tehnice ale avionului, mai exact, scurgeri de carburant. La sosirea pompierilor militari, avionul a fost găsit răsturnat, cu roțile în sus, ceea ce demonstrează severitatea situației, dar și norocul pilotului de a ieși nevătămat.

Alex Crișan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, a oferit detalii despre incident, subliniind capacitatea de reacție rapidă a echipajelor de intervenție și evoluția fără incidente grave. Acest caz subliniază riscurile zborurilor cu avioane de mici dimensiuni și necesitatea unor protocoale stricte de siguranță.