După ce ieri, la şcoala 133 din cartierul Berceni s-a făcut dezinsecţie şi în urma acestei acţiuni mai mulţi copii au fost evacuaţi şi duşi de urgenţă la spital, Ministrul Sănătăţii a anunţat ample verificări în teren. Astfel, astăzi vor avea loc controale la toate firmele de deratizări. Liceul din Bucureşti nu este singurul care a întâmpinat astfel de probleme, înainte acestei instituţii de învăţământ fiind Liceul German din Arad, acolo unde copiii au fost intoxicaţi cu soluţiile firmelor de dezinsecţie.

„În momentul de față toate aceste firme noi care vor să facă dezinsecții sunt acreditate și verificate de Inspecția Sanitară de Stat și s-a început un proces de verificare din urmă. Cred că ar fi oportun ca atunci când să preconizează o dezinsecție într-o instituție publică, într-o școală, să fie anunțată Inspecția Sanitară. Este clar că nu se cunosc procedurile și am impresia că se ignoră și normele de bun simț”, a spus Victor Costache.

Cazul şcolii din Arad este preluat de Avocatul Poporului, iar şcoala 133 Berceni va rămâne închisă până săptămâna viitoare, deoarece DSP va verifica amănunţit tot teritoriul, pentru ca elevii să poată studia în condiţii de sănătate.

 

Share.