Veste bună  pentru şoferi! Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a dat un raport de admitere unui proiect de lege pentru modificarea Codului fiscal, prin care, începând cu data de 1 ianuarie 2020, supraacciza la carburanţi va fi eliminată.

Comisia a decis ca de la 1 ianuarie 2020 să fie eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial, în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

Proiectul, iniţiat de 53 de parlamentari liberali, va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, fiind for decizional.

Supraacciza la carburanţi a mai avut o perioadă în 2017 când a fost eliminată, însă a fost adoptată înapoi chiar în acelaşi an. Anul acesta, pe 27 noiembrie, Cabinetul Orban a anunţat că vrea să elimine această supraacciză, iar de la 1 ianuarie am putea plăti cu 7% mai puţin pentru un plin, adică în jur de 20 de lei.