Primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că regulile de parcare din Capitală se vor schimba din nou. Edilul a anunțat că la nivelul consilierilor generali există un consens pentru simplificarea regulamentului de parcare. 

Se schimbă regulile!

În acest context, va exista un singur tarif pentru toate locurile administrate de Primăria Capitalei. În prezent, există o zonă zero în care o oră de parcare costă 10 lei. Ulterior, urmează zona I cu 5 lei și zona II cu 2,5 lei, însă în zona II sunt foarte puține locuri de parcare. Dacă propunerea ar fi în vigoare, toate locurile de parcare ar costa 5 lei. 

Și atunci, pentru ca lucrurile să fie simple și pentru șoferi, și pentru autorități, consilierii generali au căzut de acord. Mai exact, politicienii vor să simplifice regulamentul respectiv. Momentan, propunerea nu este în vigoare, însă edilul a confirmat că aceste discuții există și chiar s-a ajuns la un consens. 

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Citește și: Mare atenție, șoferi! Veți rămâne fără mașini dacă mai parcați în aceste locuri. Deputații au decis! 

Cetățenii nu mai vin cu mașinile în centrul Capitalei

Nicușor Dan a mai remarcat că, după ce autoritățile locale au început să aplice regulamentul parcărilor, mulți dintre cetățeni au ales să își lase mașinile la periferii și să folosească transportul în comun. De odată, spune edilul, parcarea din Cora Pantelimon s-a umplut de mașini.  

Atenție, șoferi! Se schimbă din nou regulile de parcare în Capitală. Anunțul primarului general Colaj Substantial

Edilul spune că dacă parcarea în București ar fi gratuită, oricâte drumuri ar face cetățenii în jurul Bucureștiului, aceștia nu își vor lăsa mașinile aici și să se urce într-un mijloc de transport în comun. De asemenea, primarul a precizat că municipalitatea a aplicat acest regulament de parcare pentru a genera un trafic mai civilizat. 

Câte locuri de parcare au fost marcate în București

El a adăugat că până în prezent au fost marcate 10.000 de locuri de parcare, dar că numărul acestora va creşte la 150.000 într-un an şi jumătate.  

„Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat, aşa cum oraşele occidentale l-au făcut de-acum 30-40-50 de ani. Pentru a marca cele – probabil – 150.000 de locuri de parcare din tot ce înseamnă inel central, o să ne ia un an – un an şi jumătate. Şi atunci când o să terminăm asta, o să se vadă cu adevărat”, a mai spus primarul general.