Reclamă
Reclamă

La noi în țară românii sunt obișnuiți ca atunci când sunt opriți în trafic de oamenii legii să înceapă imediat scandalul. Cel mai adesea, exact șoferii care încalcă legea sunt cei care reacționează agresiv atunci când primesc sancțiuni, sau caută tot felul e scuze, care de cele mai multe ori le fac mai mult rău decât bine.

Atenție, șoferi! Nu întotdeauna polițiștii vă opresc în trafic pentru că ați greșit ceva sau pentru a vă amenda. Se întâmplă de multe ori să fiți opriți doar pentru un simplu control. Este foarte important să știți cum să reacționați în acest caz. Nu trebuie să vă pierdeți calmul, orice ar fi și trebuie să fii capabil de o discuție civilizată cu agentul. 

Ce scuze să nu folosești niciodată atunci când te opresc polițiștii în trafic

De asemenea, să nu uităm că zilnic sunt opriți mii de șoferi pe străzile de la noi din țară. Mai exact, polițiștii sunt deja obișnuiți cu toate scuzele posibile. Iată ce scuze nu ar mai trebui să folosești niciodată, atunci când te oprește un agent în trafic. 

Atenție, șoferi! Nu folosiți niciodată aceste scuze atunci când sunteți opriți în trafic. Veți fi amendați imediat!

Reclamă

În primul rând, nu minții că ai uitat documentele acasă, dacă le ai și sunt expirate. Trebuie să știi că polițiștii pot verifica imediat situația. Dacă știi să vorbești calm, poate agentul de poliție te iartă. Dacă în schimbi minți, atunci primești și o amendă pentru neprezentarea actelor. Cel mai bine este să îți asumi greșeala și să eviți un eventual conflict. 

Asumă-ți greșeala

Un alt sfat important pentru șoferi, mai ales în cazul în care au greșit, este să își asume greșelile pe care ei le fac și să renunțe la a mai căuta scuze. În cazul în care ai făcut o greșeală inofensivă și îți ceri scuze și recunoști acest lucru, atunci cresc șansele ca agentul să „te ierte” și să scapi doar cu un avertisment. 

Trebuie să înțelegi că atitudinea pe care o ai le determină și acțiunile agenților. Este dovedit faptul că în rândul conducătorilor auto care dau dovadă de respect și au un comportament civilizat, oamenii legii sunt mai amabili. Desigur, există și cazuri în care dai de un polițist agresiv. Chiar și atunci este bine să îl lași în pace iar tu să fii cât mai calm posibil.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro