Este alertă alimentară în România. Carrefour a retras urgent de la raft un produs extrem de periculos pentru sănătate. Totul a pornit din Mehedinți, iar apoi s-a întâmplat la nivel național. 

Produs cu viermi, retras de la raft de Carrefour

Lanțul de magazine Carrefour a lansat un avertisment important pentru clienții săi. Toți cei care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume și să se adreseze celui mai apropiat magazin pentru despăgubiri.

Alerta a fost dată în județul Mehedinți. O familie a cumpărat produsul cu pricina, iar când au vrut să-l consume acasă, au rămas îngroziți de ceea ce au văzut. În interiorul acestuia, au găsit viermi.

Este vorba despre o conservă cu șprot în sos de roșii. Conserva avea data de expirare în 2026 și a fost cumpărată de la un magazin din Drobeta Turnu-Severin.

Românii care au găsit neregula extrem de gravă s-au adresat imediat lanțului de magazine, care a decis imediat retragerea lotului respectiv de produse de la raft. S-a întâmplat mai întâi la nivelul județului, iar ulterior în toate magazinele din țară.

Cei care au achiziționat recent acest produs sunt sfătuiți să se adreseze reprezentanților comerciantului pentru despăgubiri.

În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme., a transmis Carrefour.

După acest incident, lanțul de magazine a anunțat că ia toate măsurile necesare pentru identificarea problemei și prevenirea unor astfel de situații în viitor. În acest sens, a fost demarată o anchetă internă pentru a investiga incidentul și a verifica calitatea și siguranța produsului.

De asemenea, a fost contactat și furnizorul acestei mărci de produse l-a conservă. Carrefour i s-a solicitat să verifice toate aspectele de siguranță microbiologică și de calitate ale produselor pe care le pun la dispoziție.