Reclamă

Hackerii se folosesc de toate resursele pentru a ajunge la utilizatorii de tehnologie. Mai nou, acestea apelează și la numele marilor companii pentru a câștiga credibilitate. S-a întâmplat recent, când mai mulți români au primit mesaje suspecte din partea companiei Transelectrica. Unii dintre aceștia au sesizat imediat că la mijloc ar fi vorba despre înșelăciune.

Transelectrica în vizorul hackerilor

Transelectrica, operatorul național al rețelei electrice de înaltă tensiune din România a devenit ținta hackerilor.  Compania a emis o avertizare vineri cu privire la o campanie de atacuri de tip SMishing. Aceasta utilizează identitatea companiei în scopuri frauduloase.

Stalp de inalta tensiune

Utilizatorii din România primesc mesaje SMS prin care sunt informați că vor fi deconectați de la rețea din cauza neplății unei facturi la energie electrică. Transelectrica a subliniat că nu emite facturi către consumatorii casnici și nu emite somații de plată.

Compania a făcut apel către toți utilizatorii să nu dea curs acestor solicitări frauduloase. De asemenea, în nici un caz să nu acceseze linkurile primite în mesajele SMS. Reprezentanții Transelectrica au menționat că firma nu are calitatea de furnizor de energie electrică. De asemenea și că nu are atribuții de emitere a facturilor către consumatori.

Transelectrica SA este operatorul naţional al reţelei electrice de înaltă tensiune şi nu are calitatea de furnizor de energie electrică.Dacă primiţi un astfel de mesaj care utilizează identitatea Transelectrica NU accesaţi linkul.”, au precizat oficialii companiei.

Prin urmare, mesajele care pretind a fi de la Transelectrica sunt înșelătoare și fac parte dintr-o tentativă de fraudă.

Nu este singura încercare a hackerilor de a ajunge la utilizatorii de tehnologie din țara noastră. În ultimii ani, sub numele unor companii mari sau brand-uri, românii au primit mesaje. În toate acestea li se solicită date personale.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro