Autoritățile au de-a face cu metode din ce în ce mai ingenioase când vine vorba despre înșelăciunile cibernetice. Hackerii apelează la metode avansate de a fura date și bani de pe carduri, iar poliția ține pasul greu cu acest fenomen. Astfel fenomenul nu ar putea fi stopat de la o zi la alta. Prevenția în schimb este prima metodă de protecție la care ar trebui să apelăm.
Cum se fură banii de pe card în cel mai ingenios mod
Autoritățile au descoperit o nouă metodă prin care escrocii acționează pentru a fura datele de pe carduri. Polițiștii fac față cu greu acestui val, mai ales că există puțin personal specializat strict pe sectorul ciberneticii.
Noua metodă prin care acum se fură banii de pe card poartă denumirea de „țeapa englezească”. În trecut, acest mod de a înșela oamenii era folosită în domeniul tranzacțiilor de pe piața auto. Mai nou, este folosită și în domeniul imobiliar.
Așa numiții proprietari apelează la un mod „personalizat” de a intra în posesia sumelor de banu închiriind fictiv locuințe.
Astfel, în urma unor anunțuri extrem de atractive legat de buget, escrocii primesc telefoane pe bandă rulantă pentru a închiria locuințele. Aceștia pretind chirii mici însă cer avansul acestora pentru doua luni plus garanția. Răuvoitorii solicită întotdeauna banii prin transfer bancar. Astfel, cei care cad în plasă și trimit sumele cerute nu mai văd niciodată cheile locuințelor, dar nici banii înapoi.
În general, escrocii apelează la aceasta metodă atunci când sunt în afara României. Aceștia motivează că sunt plecați din țară și solicită banii prin Money Gram. Prin acest mijloc este destul de facil să își piardă urma. Nu doar pentru păgubiți este dificil De a mai lua legătura cu acești escroci pentru recuperarea banilor, ci și pentru autorități.
Autoritățile recomandă cetățenilor să fie extrem de precauți atunci când ajung într-un astfel de context.