Valul de căldură este deosebit de periculos pentru sănătate. Există o greșeala pe care cei mai mulți o fac atunci când este caniculă. În cazuri extreme, te poate trimite direct la spital.
Greșeala pe care cei mai mulți o fac pe caniculă
România se confruntă în ultimele săptămâni cu temperaturi record, care sunt o încercare deosebit de grea pentru organism. Din cauza caniculei, corpul nostru depune un efort în plus ca să putem funcționa normal. Iar atunci când nu avem suficientă grijă de noi, riscăm să ajungem direct la spital.
În zilele de caniculă, este important să ne hidratăm și să mâncăm corespunzător. Însă alimentația trebuie să fie adaptată la temperaturile ridicate. Medicii ne sfătuiesc să stăm departe de carne și mâncăruri bogate în grăsimi. În schimb, ar fi ideal să consumăm cât mai multe fructe și legume, fie ele crude sau gătite.
Atunci când vine vorba de alimentație, mulți fac o greșeală care în combinație cu căldura este extrem de nocivă. Specialiștii atrag atenția că una dintre cea mai mare greșeli pe care le putem face este să mâncăm alimente cu multă sare.
De ce este important să ne hidratăm corespunzător și să stăm departe de sare
Sarea, consumată în exces, și combinată cu canicula, poate duce la deshidratare. Primele semne pot fi amețeli, dureri de cap și chiar leșin, în cazurile grave.
Este necesar să înțelegem că organismul are nevoie de lichide pentru a funcționa normal. Atunci când nu bem suficientă apă sau consumăm alimente cu multă sare, ne expunem unui pericol deosebit.
Dacă o persoană leșină din cauza deshidratării, în cazul în care nu merge la medic, poată chiar să moară. La spital, se va începe imediat administrarea de fluidele si saruri pe cale intravenoasa, sporind asimilarea substantelor in organism. În scurt timp, corpul ar trebui să-și revină și să-și reia funcțiile necesare.