Reclamă
Reclamă

Autoritățile sunt în alertă, după ce a fost semnalizat un nou tip de fraudă. Escrocii se dau drept Poliția Română sau Interpol, iar scopul lor este să fure datele personale ale românilor și să le golească conturile.

Escrocii se dau drept Poliția Română, apoi te lasă fără bani pe card

Mai mulți români au primit în ultima săptămână email-uri frauduloase, prin care puteau să fie lăsați fără bani pe card. Erau înștiințați că sunt investigați de Interpol sau de Poliția Română pentru presupuse infracțiuni, deosebit de grave.

Scopul hoților era să instaureze panica și să-i împingă pe oameni să le trimită bani. Mai exact, cei vizați de aceste email-uri erau informați că sunt acuzați de pornografie infantilă, contrabandă cu țigări și alte asemenea fapte de o gravitate ridicata.

Ca să scape de acuzații, tot ce trebuiau să facă era să trimită o anumită sumă de bani escrocilor.

Reclamă

Ce este de făcut când primești un asemenea mesaj fraudulos

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române a transmis că în acest sens, autoritățile au fost deja sesizate cu privire la tentativele de fraudă.

Tentativele de escrocherii care se dau drept autoritățile statului sau instituțiile bancare se înmulțesc de la lună la lună. Totuși, românii au devenit mai atenți și respectă recomandările de la oamenii legii în acest sens.

Cei care primesc email-uri frauduloase sau, după caz, SMS-uri, sunt sfătuiți să le ignore și sub nicio formă să nu deschidă link-urile sau atașamentele acestora.

În plus, oamenii nu trebuie să-și furnizeze datele personale sau bancare, deoarece riscă să rămână fără niciun ban pe card. Hoții acționează rapid și, din păcate, nu mulți păgubiți reușesc să-și recupereze sumele dispărute.

Cel mai important este ca cei care primesc asemenea înștiințări false să meargă imediat la autorități și să depună plângere.

Să ne sesizeze, să sesizeze cea mai apropiată Secție de Poliție, astfel încât să fie demarate cercetări pentru identificarea persoanelor care practică acest nou mod de operare în mod infracțional, pentru a fi trase la răspundere penală de către adevărații polițiști., a transmis Georgian Drăgan.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro